• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Het beeldmerk

'Levensvreugde' is de naam van het bronzen beeld dat in 1998 door Leon Vermunt is gemaakt. Dat de levensvreugde tevoorschijn treedt uit het beeld van de blijkbaar gehaaste man met koffer in de vage achtergrond versterkt het beeld. Laat zien hoe schoonheid en kracht verenigbaar zijn.
Met dit beeld in het achterhoofd is het heerlijk werken aan het sterk en mooi maken van werksituaties, waar mensen levensvreugde uit kunnen putten.

Leon Vermunt
De beeldhouwer/kunstenaar Leon Vermunt is in 1952 in Roosendaal geboren. Hij leeft en werkt sinds 1975 in Halsteren, waar hij een atelier annex gieterij heeft. Hij is een van de weinige beeldend kunstenaars die zijn eigen beelden giet. In zijn atelier ontwerpt hij zijn beelden en giet deze via de verloren-wasmethode (cire perdue) in brons.

Je realiseert je hoe belangrijk het is, dat het gietsel door de kunstenaar zelf is gegoten. Als het beeld klaar is en gepatineerd, heeft het het handschrift van de kunstenaar.

Hij vindt zijn inspiratie in de mens en de natuur.

Systematisch worden gebieden als styling, veranderde vormen en hun afleidingen onderzocht. Successievelijk ontstaat op deze manier een serie beelden. Vermunt is geïntrigeerd door de abstracte, monumentale en figuratieve benadering. Sinds 1996 werkt Leon Vermunt ook in aluminium zowel constructief als in de 'cire perdue'-methode gegoten beelden.

www.leonvermunt.com