• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jezelf durven worden

- een statement -

Het woord durven is key. Als jezelf durven zijn is geslaagd, kan 'durven' eruit: Jezelf zijn.

Maar beter nog jezelf durven worden, omdat we nooit stilstaan in ons leven. Elke minuut verandert er iets op alle gebieden, daarom spreken we veel meer van jezelf durven worden omdat jouw ontwikkeling een dynamisch proces is dat nooit stilstaat. Zoals een rivier nooit hetzelfde is.

Waarom die nadruk op dat aspect durven, waarom vetgedrukt in het bovenstaande rijtje? Niet jezelf zijn en vanuit je ego een andere rol spelen kost veel negatieve energie. Gemiddeld schatten wij in dat het percentage verloren energie wel eens 40 tot 50% kan bedragen. Wat een enorm potentieel is dat als je die energie niet meer zou hoeven te gebruiken voor het ophouden van iets waarvan andere mensen allang zien dat het niet echt is door de non-verbale signalen die je uitzendt (70% van alle communicatie is non-verbaal).
Zelfs een eenvoudig leugentje om bestwil moet je, om niet door de mand te vallen, vele keren onthouden. Op een keer val je toch door de mand en moet je het toegeven. Al die tijd heeft de ander het al onbewust aan je gemerkt dat er iets niet klopte. Wat een verspilling van energie!

meer ...